På lördag börjar det..

Hej (jag är totalt kass på att uppdatera men men ...)
Ville bara uppmärksamma att det är på lördag utmaningen börjar.
Så klart går det att anmäla sig nu om man inte gjort det.
Om man nu vill vara med!
Så ni inte glömmer det redan första dagen att utmaningen har börjat!
Hörs!

Jag har blivit moster idag! ^^

Hej. Vilken underbar dag.
För jag har blivit moster igen.  Syrran fick nyss en liten tjej. Vi vet inte hur mycket den väger eller så .. Men allt har gått bra. Hon ska heta TEA. 
Hon åkte ju in på akuten igår. För hon hade inte känt några sparkar. Det visade sig då att hon hade för lite fostervatten. Då fick hon övernatta där. Så kl 10 idag satt de igång henne. Det hade ju ändå gått 16 dagar över tiden typ. Så nu på kvällen kom hon. Jag vill så gärna skriva "den" ist för hon , för så säger man ju när bebisen är i magen. Nu känner jag att jag bara vill hälsa på dem. Men det dröjer ett tag. Tea har ju 6 syskon där hemma som väntar. OCH 5 av dem lär bli bsvikna när det är en tjej.haha Nej då :) Det är nämligen 5 killar , där hemma och 1 tjej så det passade ju bra med en tjej till. Jag blev ju moster för 5:te gången. och sen har jag ju 3 till som är mickes(syrrans man)
 barn. Massa barn , massa kul.

Ingen godis på en månad - klarar du det ?

Ingen godis, läsk, sötsker på en månad - klarar du det?
Eller kanske blir det en stor utmaning ?
Jag tycker iaf att du ska vara med i min utmaning.
Det gäller alltså att inte äta något GODIS,CHIPS,BULLAR, KAKOR ,LÄSK mm på en månad.
Vill du vara med i utmaningen lämna en kommentar i detta inlägg.
Skicka gärna vidare detta om du känner fler som vill vara med på utmaningen !
Utmaningen börjar den 1 november och slutar den 30 november.
Jag kommer göra en lista med dem som vill vara med , och hur många dagar man klarade.
Jag hoppas det blir hela månaden.

Hoppas just du ställer upp och är med !

// Emmely Graje


världen skulle vara en sämre plats utan mig ..

Läste på Violas blogg.
Det fick mig att tänka på att världen skulle vara faktiskt vara en tråkigare plats om jag inte förgyllde den åt er.
Jag med vänliga hej på morgonen,
Jag med mitt stora leende på läpparna.
Jag med mitt skratt som blir till gråt.
Jag  med min envishet.
Jag med min humor.

Jag som vågar prata med alla sorters människor.
Jag som oftast tar första steget.
Jag som försöker se möjligheter i allt.
Jag som aldrig kan vara tyst.
Jag som alltid vill göra mitt bästa.
Jag som man kan prata med om det är något som är jobbigt.
Jag som aldrig sprider en hemlighet.
Jag som kan se om någon mår dåligt.
Jag som säger "seriöst" hela tiden.
JAG SOM ÄR ER GLÄDJESPRIDARE!
Visst är jag bara för lyckad ! Jag är helt perfekt !
Och ingen kan slå mig på att vara mig. Det är ju det bästa!

PS Man får ju gömma det dåliga ! under mattan liksom. :P
Ta det här inlägget med lite humor :) DS


Yrkesvalsvecka - gymnasiemässa

Hej på er. Det var ett tag sen jag skrev ett inlägg här. Men jag har så mycket annat för mig om dagarna. Så tiden hinner inte med liksom.Denna vecka är det yrkesvalsvecka i min skola. visst låter det proffsigt ? Det är helt enkelt en vecka där vi ska få veta allt om gymnasium och förhoppningsvis ha en ide om vad man vill bli när man blir vuxen. Det kommer yrkesmän/-kvinnor och berättar om sina yrken, Man har en uppgift att göra ett ganska så stort arbete om det jobb man vill ha när man är vuxen.
 Sen ska vi på gymnasiemässan idag också. Ska bli intressant och se vad den erbjuder. Men jag har till 99% redan valt min linje och gymnasie. Så håll i hatten , ska gå omvårdnadsprogrammet på Carlforska. Visst låter det bra? Om man ser "den stora bilden" så vill jag bli sjuksköterska och i den ännu större bilden specialist utbildad sjuksköterska inom barn och ungdom. Min framtid är planerad.
 Jag vill inte vara "slösaktig" och inte ha något mål med min gymnasie tid. Jag har ett mål och jag ska utföra det. Första "Målet" blir studenten 2012. Då har jag blivit undersköterska. Sen till högskolan i 3 år. År 2015 är jag sjuksköterska Japp, så ska det bli! Jag har bestämt mig för att göra det här då ger jag inte upp! Jag ger aldrig upp med saker jag bestämt mig för ! Så är det bara !

Jag har har aldrig gett upp med vikten ? right !
Även om det är lite tuffare ibland!

hemma som ni fattar vid det här lagret

Självklart kom jag hem i söndags eftermiddag. Men jag orkar bara inte skriva just nu. Mycket att göra !


åker på läger

Hej. Så skönt att det är fredag tycker jag. Jag har helt slut och förklyld har jag blivit i natt. Jobbigt.
Men här är det ingen rast och ro. Ska nämligen åka på läger med komfirmanderna. Första gången som acisstent. Ska bli kul och se om det är annorrlunda som acisstent. Jag hoppas iaf på en riktigt rolig helg! 
Men det vet jag att jag kommer få.
Idag fyller min mamma år också. Hela 51 år blir hon. Men hon tycker verkligen inte om att fira sin födelsedag ,men syskonen kommer väl under veckan som kommer och firar. Ja, just det skolfotona har kommit. Jag ser nästan exakt ut som förra året. Men jag trivs med den jag är .. så det hör inget.

Jag 2007

Jag , 2007
jag 2008

JAG 2008

respektera andra.

Att respektera andra människor lärde man sig på dagis, 6-årsgruppen , lågstadiet , mellanstadiet...
Men visst är det synd att vissa inte har någon respekt alls.
Vad lärde sig dom när de var små ?
 Att det är okej att säg duma saker till andra, att det är okej att slåss/misshandla  mm
Nej det är bara att ge dem en grundkurs i ämnet RESPEKT mot andra. Någon frivillig ?

Må bra dag.

Hej.
Idag mår jag riktigt bra , även om min tjejvecka har börjat (haha kul att veta :P) Jag har inte ens ont i magen. Yey, typ första gången ! NÅGONSIN!  Har ni tjejer märkt att man blir mer känslig när man har tjejvecka ? Jag blir det iaf... Känslig om någon säger nått dumt , när någon rör mig osv. Men det är skönt att må så bra som jag gör  idag. I dag ska jag fortsätta plugga till no-provet. Väldigt kul. Mitt liv är till väldigt stor del plugg. Ja , sen har vi ju hkk-läxa tills i morgon!
Ja , så nu ska jag gå från datan till köket och försöka plugga i allt ståhej.

Emmely

Godmorgon

Hej och godmorgon ! ´
Jag går upp alldeles för tidigt ! Jag gör alltid det jag ska sen sitter jag bara och glor. Inte alls kul. I natt drömde jag något som verkligen känndes verkligt. Det var så att det sprang råttor runt över hela lägenheten. En under min säng och när vi tog bort den så trodde vi att det var råttornas bo under sängen men så var det inte. Och en råtta var så liten att jag stoppa ner den i en ölburk. Varför vi hade ölburkar på köksbordet vet jag inte. Helt sjukt var det iaf! Så när jag vaknade så det första jag frågade mamma var : Om det skulle finnas råttor i vår lägenhet skulle du väl säga till !? Ho tyckte jag var ganska sjuk i huvudet. När jag kom upp och sa så. Men när hon fick höra min dröm tyckte hon att jag inte var så knäpp längre.

Bara massa svammel !

/ emmely

för tjock , fick inte bo med sin mamma.

Hej.
Har ni läst detta på aftonbladet. Helt sjukt. Varför gör man så ? De hade ju kämpat hela livet med hans vikt. Att sedan setta honom på ett utredningshem för kriminella ungdomar är helt sjukt! Helt fel.


 / enmely

Plugg till prov

Hej.
Hade satt larmet på kl 09.00 idag. Inte bara för att det är kul att gå upp tidigt på en söndag, utan för att jag känner mig stressad. Har no-prov på tisdag och jag har inte ens börjat träna. Så idag ska jag TRÄNA ! Sen bllir det ju inte bättre av att jag har engelska prov på Torsdag. Engelska är ett ämne som jag tycker är svårt, iaf att skriva och sådär. Men lyssna , förstå och prata är jag bra på. Men stavingen .. ja , den talar för sig själv.
Så medans mamma , Molly , syrran med hennes man och några av deras barn är på marknad, så ska jag sitta här inne medans regnet forsar mot rutorna och plugga. Låter väl kul?!  Jag skulle behöva gå ut med the dog men jag hoppas att regnet slutar snart. Annars ska jag väl ta på mig regnrocken och traska ut. Då blilr det en kort promenad ! Annars är det skönt att gå ut och gå innan man börjar plugga ! men men ...

/ Emmely !

Glasögon.

Hej.
Sitter här och tänker på en massa saker. Men främst på glasögon. Var hos optikern i onsdags , jag behöver ett par läsglasögon. Inte så kul , men behövligt. Jag har de senaste dagarna tänkt på sambandet mellan min huvudvärk ,  min migrän och dåliga synen. Det känns som om det är problemet att jag inte ser normalt och därför måste anstränga mig när jag läser. När jag anstränger mig för mycket får jag ont i huvudet och det kan leda till  migrän atacker i vissa fall. Det kan ju vara så , och jag tror det är problemet. Glasögon-bågar är utvalda och jag får glasögonen om ca 3 veckor. Läskigt. Speciellt i skolan , där ska ju alla kommentera allt. Men jag överlever nog!

/ Emmely

godnatt

Nu är jag hemma igen. Vi fick väldigt många barn i min grupp, hela 26-30st. Alla får nästan inte plats. Men det är kul att så många har hittat dit. Även om jag tycker det är synd att 11-13 åringarna är dem som förstör. Skriker, bråkar och håller på ! Nej , inte alls kul.
Stannade på trappan i dag också. Det behövdes. Det kändes så skönt , att bara vara där. Vara sig själv , slappna av.
Men nu är jag som sagt hemma och det är ca 20 min kvar av trappan. Men jag var trött och gick hem tidigare. Så .. .gonatt folket där ute!

(säkert hur många stavfel som helst , men jag är trött och ändra i morgon isf!)

Emmely

Fredagsdraget

hej. Idag börjar DRAGET igen. Det är alltså en barngrupp i kyrkan. Man  väljer olika grupper man är med i som tex skaparverkstan, dans, smått&gott , sport & lek , drama...Man får vara mellan 6-13år.  Försts samlas man i grupperna. Vad man nu valt. Tex skaparverkstan, (som jag är ledare i ) där pysslar man. Efter det är det fika. Sedan samlas man i kyrkan. Alla grupper. Sjunger sånger , vissa grupper uppträder, massor med skoj helt enkelt. Sen på slutet blir det lite lugnare och vi har andrakt. Barnen är jätte duktiga för det mesta. Så om man bor på bäckby/skälby och har barn i den åldern kom gärna dit. Det börjar kl 18 och det kostar 100 kr per barn.
 

Emmely !


jag klarade det , på 1h 38min

Hej. Hemma igen. Jag är väldigt slut i kroppen. Men mest fötterna. Jag klarade att gå de där 7,5km:na på 1h 38min, vilket jag tycker är väldigt bra. För jag har ju en heldel kilon att kånka runt på. De bussde ut oss till en ägg-gård mot Dingtuna hållet. Det roligaste var att se lärarna i sånna där orangavästar, som lyser. haha Det var mycket åkrar och sånt. Sen såg vi en död räv också. Men ett tag var det jätte fina hus som måste vara sjukt dyra! Men alltså jag skulle aldrig kunna bo på landet! Nej , jag vill ha nära till stan, kompisar mm. Ja ! Men det är jag det. Finns säkert dom som tycker tvärtom.

emmely

SKOLJOGGEN, HERE I COME !

Hej. Sitter här alldeles för trött! Men klockan är ju inte så mycket än som tur är. I dag ska hela skolan gå 7,5 km. För vi har ju skoljoggen. Man får gå/ springa i sitt eget tempo, bara man kommer fram. Vi vet inte så mycket om skoljoggen. Bara att de ska hämta oss med buss. Släppa av oss och låta oss gå(7,5km) till ett område på bäckby där vi äter lunch och sen går hem. Jag kommer vara trött när jag kommer hem. Det är inte värst kul , men man rör på sig iaf.

Nu ska jag göra i ordning mig lite mer! 

Emmely !
 


RSS 2.0