Övervikt


Den 1:a juni 1993 föddes en flicka vid namn Emmely Linnea Graje. Hon vägde 2000g och var 47 cm lång. En liten tjej var hon, som var väldigt sjuk i början av sin levnadstid. Det kunde lika gärna ha slutat där. Men hon kämpade för livet även om hon då inte visste det. Ja, hon började faktiskt växa rejält de 2 första åren. Men vad hände? Jo, hon la på sig vikt i rasande fart. Där stod Emmely 2 år och överviktig. Trots att hon inte fick någon annorlunda mat än hennes syskon. Läkarna sa hela tiden: Ge henne inte det och det .. Så hennes mamma lydde men det förändrade inte ett hg. Sen när Emmely blev större hade hon gymnastik på måndagar, basket på onsdagar och vattengympa på fredagar. Hon åt exakt som läkarna sa till henne. Men inte ett hg rörde på sig. Så klart hon blev sur. Det spelar ingen roll vad hon gör. Det hjälper ju inte. Lusten försvann ju totalt som ni kanske förstår. Det enda som hände var att hon bara blev tyngre och tyngre. Men hon gav inte upp livet bara för att hon vägde mycket. Hon gjorde det hon ville göra, pratade med dem hon ville prata med, skrattade mest hela tiden, fortsatte med sitt liv och sina planer.

Folk fick helt enkelt ta henne för den hon var och om de inte kunde kolla bort från ytan och se det inre var det ingenting att ha. Nej, man väljer till stor del själv vilka människor man vill ha omkring sig som på något sätt ger en glädje och energi. Såklart den personen också måste ta tillbaka detta. Det gäller ju om att ge och ta i dagens samhälle. Relationer ska vara kul, om man går ifrån ett samtal med ett stort leende på läpparna vet man att den personen är en person att behålla i sitt liv. Men om man går där ifrån och tänker:( Åh, vad hon klagar! ) och är irriterad på den pesonen varje gång man går i från personen är det ingenting att ha.
Nu blev det väldigt rörigt. Men jag hoppas ni förstår.

Det jag egentligen ville komma fram till är att jag är så fruktansvärt rädd att gå ner vikt. Detta är en sak jag velat nästan hela mitt liv. Vad kommer hända nu? Vilka hinder på vägen kommer ? Vem lämnar mig för att jag inte är den tjocka längre? Kommer hela mitt tänkande ändras? Hur kommer jag se ut?
Jag har alltid varit den tjocka. Det är ju faktiskt en del av min personlighet. Ja, en ganska dålig bit men ändå. Det är ju som en sorts trygghet.

Varje gång jag ställer mig på vågen och faktiskt ser att jag gått ner, tror jag inte på det. Jag gör om det igen och tänker emmely hörru du har faktiskt gått ner. Det är inte omöjligt! Du klarar det här.
Men i huvudet kommer jag nog fortarande var Den Emmely jag var från början, hon som vägde 148 kg.. iaf ett tag till.Kommentarer
Postat av: Annci

Mycket bra skrivet!!!! Säger det igen, du känns mycket äldre än du är.Jag har åxå alltid varit den tjocka (i alla fall från jag var 10 år) och nu, efter att ha gjort en GBP, så har jag åxå dom tankarna... vem kommer jag att vara, hur kommer jag att se ut... Men innerst inne är jag säker på att allt kommer bli toppenbra. Även för dig!Stor lycka till framöver!

2009-12-01 @ 11:29:42
URL: http://www.hultstrom.nu
Postat av: Gustav.

Emmely, jag känner på mig att allt kom mer att bli bra, för du har ju mig så det kan ju inte bli mycket annat? ;)

Haha, nejdå. Men alltså, du vet exakt vart jag finns och jag finns alltid, och notera alltid, vid din sida!Och det där med att du är rädd för att gå ner i vikt... Tja, jag förstår att du är rädd för att förändras när du gått i en och samma kropp hela ditt liv, men försök se det till det positiva eftersom att det inte kan bli värre än vad det varit, eller har jag fel? ~

2009-12-02 @ 08:33:54
Postat av: Malin

Du kommer att vara du, innerst inne.

Men det kanske kommer att kännas annorlunda med en annan kropp, en kropp som kanske kan så mycket mer än den kan idag?

Men du är en självsäker tjej med fötterna på jorden, så oroa dig inte för att du ska bli nån ytlig dum blondin, finns ingen risk för det i hela världen. ;)

2009-12-02 @ 17:22:55
URL: http://madebyma.blogg.se/
Postat av: Em

Lycka till med ditt nya liv nu! Så spännande att följa bloggen :D Nu har även jag opererat mig, kom hem i onsdags efter en något turbulent sjukhusvistelse men mår oförskämt bra nu! ;DKram Em

2009-12-05 @ 16:28:09
URL: http://emtheripper.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0