Två böcker jag har läst.

Hej. Har gölmt att jag lovade er att berätta lite om de böcker jag har läst. Så idag har jag två böcker jag tänkte berätta om.
 
Den första heter LIV OCH LOVISA av Emma Granholm
Liv och Lovisa av Emma Granholm

Varanat kapitel handlar om Liv 15 år som bör med sin mamma i en lägenhet. Hennes mamma jobbar som frisör och de har väldigt liten inkomst. Hennes mamma dejtar olika killar hela tiden och hennes pappa har hon aldrig träffat.  Samtidigt handlar det om Lovisa 15 år som bor vid de rika villorna med sin pappa. Hon är den tjejen alla killar ville ha. Hennes mamma bor utomlands och Lovisa känner att mamman har svikit henne. De går i samma klass i 9an och de hatar verkligen varandra. Man får följa med dem när deras föräldrar bli kära och Liv och Lovisa tvingas bo under samma tak. Där det händer en hel det hemska grejer. 
Jag tycker denna bok var väldigt bra. Det hände saker hela tiden och den blev aldrig tråkig och seg. 
Men samtidigt är det en sån här bok som man glömmer bort väldigt fort. Men den är unik på sitt sätt och jag har aldrig läst en bok som denna. 3 av 5 sjärnor.

ABELA

ABELA av BERLIE DOHERTY

Iden här boken får man följa med i två världar. Först är det en flicka som heter Abela och bor i tanzania Afrika. Där får man följa med Abela när hon desperat försöker hjälpa sin döds sjuka mamma.Hon går natt och dag för att komma till sjukhuset där mamman kan få vård. Men mamman dör snart. Hennes pappa var redan död och  när hon kommer tillbaka till hyddan berättar mormor att hennes lillasyster hade dött av svält. Det är nu hon och mormor mot världen.

I den andra världen får man följa med Rosa som bor med sin mamma i Liverpool. På deras fritid tycker de väldigt mycket om att åka skidsko. Rosas pappa kommer från Tanzania men hon har aldrig träffat honom. En dag sätters sig Rosas mamma henne ner i köket och pratar med henne om att tänka sig adoptera ett barn.
Men Rosa vägrar!

Av en händelse kommer Abela till England där hon verkligen inte trivs. Hon försöker rymma flera gånger. Men det blir bara bättre och bättre! 

Abelas berättelse är så verklig. Den röda jorden , palmerna , ler hyddorna, ADIS och HIV , döden , lyckan , glädjen av att få leva. Denna bok är verkligen fantastisk och lärorik. Den får 5 av 5 sjärnor! 


Hoppas ni läser dessa böcker ! 
/emmely


 

Kommentarer
Postat av: linda

Hoppas du får en trevlig helg!

2009-02-07 @ 13:22:11
URL: http://fetmaoperation.blogg.se/
Postat av: linda

Hoppas allt är bra med dig!

2009-02-09 @ 20:43:34
URL: http://fetmaoperation.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0